Werkwijze

Elke website heeft een specifieke aanpak nodig. Toch zijn de grote lijnen vaak hetzelfde. Door middel van onderstaande stappen geef ik structuur aan het ontwerp en ontwikkelingsproces. 

Stap 1
Koffie & Strategie
Een goede bak koffie is standaard mijn begin van de dag. Echter staat deze koffie symbool voor onze eerste kennismaking . Dit kan ook digitaal of telefonisch. Hier bespreken we de wensen en/of problemen van je bedrijf of organisatie. Na dit strategische gesprek ga ik hard aan de slag om een voorstel te maken die aan alle wensen voldoet en alle problemen oplost. Dit voorstel bevat ook een concrete prijs indicatie en een publicatie datum.
Stap 1
Stap 2
Schetsen
Zodra het voorstel door jou is goedgekeurd begin ik met het maken van een globale schets van de hele website, ook wel de sitemap genoemd. Hier hou ik rekening met de strategie en doelenl van de website (contact opnemen, iets bestellen/reserveren, ergens lid worden etc.). Mijn taak als ontwerper is om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk maken. Hierna wordt het tijd voor het ontwerp van de individuele pagina's. Ook wel de wireframes genoemd. Hier schets ik, vaak zelfs met pen en papier, de globale structuur van elke pagina. Door middel van vlotte schetsen bepaal ik de inhoud, waar komt een tekst, een knop en het beeldmateriaal? Door het maken van zogeheten wireframes kan een ontwerp relatief snel gemaakt worden. Het is erg efficient om lastige ontwerpkeuzes in het begin van het proces al te maken. Natuurlijk moet de site ook aansluiten bij jouw merk en huisstijl. Tijdens het ontwerpen laat ik op de kleinste details. Een goede en passende uitstraling van de website is namelijk enorm belangrijk. Als je nog niet over een bestaande huisstijl beschikt, of er niet tevreden mee bent, dan help ik graag met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl.
Stap 2
Stap 3
Bouwen
Als alle ontwerpen zijn goedgekeurd is het eindelijk tijd om te gaan bouwen. Tijdens deze fase zet ik het eerder gemaakte ontwerp om in een WordPress website. Idealiter zijn de teksten en foto’s al aangeleverd voor het bouwen begint. Zo wordt snel duidelijk of er nog iets toegevoegd of aangepast moet worden. Afhankelijk van jouw situatie maak ik een aparte website waar alleen jij met een verborgen linkje bij kan. Zo kan je huidige website gewoon online blijven staan.
Stap 3
Stap 4
Publiceren
Zodra de hele website is goedgekeurd verhuis ik de hele site naar je eigen domeinnaam. Hier installeer ik de plug-ins en zorg ervoor dat alles goed werkt. Ook zorg ik er voor dat de website gevonden wordt in Google. De vindbaarheid van je website (SEO) is van groot belang. De SEO van de website wordt bepaald door verschillende factoren. Zo moet de website logisch ontworpen zijn, snel laden, en ook moeten de teksten op een SEO vriendelijk geschreven zijn. Voor het (her)schrijven van SEO teksten ben je bij Babette van Musthave Marketing op de juiste plaats.
Stap 4
Stap 5
Beheren
Een website bestaat uit verschillende plug-ins en thema's, deze worden verbeterd. Het is belangrijk dat deze tijdig wordt geüpdatet. Om er voor te zorgen dat de website veilig, spamvrij en online zichtbaar blijft zorg ik ook voor het beheer van de website na de publicatie. Als je graag zelf het beheer in handen wil nemen, dan kan dat ook! Het is en blijft immers jouw website.
Stap 5

Ready for take-off?

Klaar voor een compleet nieuwe website? Zoek dan niet verder. Heb je al een website? Doe dan een gratis website scan!